Een gastronomische oktober bijeenkomst bij Brasserie Lookies

Met dank aan onze gastheer Jan van Look van Brasserie Lookies hebben we kunnen genieten van een bijeenkomst met aandacht voor de inwendige mens en inspirerende woorden van John van Kralingen.

In de sfeervolle bovenzaal van Brasserie Lookies werden we ontvangen met een feestelijke champagne rosé en amuse. Na de gebruikelijke begroetingen over en weer was het woord aan John van Kralingen. John, al jaren verdienstelijk BCPA lid en al 25 jaar directeur/eigenaar van Compair Airconditioning, gaf een inspirerende en leerzame presentatie en nam ons mee in zijn bedrijfsvisie, de materie van de airconditioning en natuurlijk de problematieken omtrent het zuiveren van lucht en de verschillende soorten systemen.

fb6fead1 5276 4d8e 8613 e0816ad52dc9Eén van de punten die John aan stipte was het belang van het meten van de CO2 in een ruimte. Na enkele voorbeelden over de gevolgen van slechte CO2 in een ruimte, heeft John de CO2 gemeten in Lookies. Daar, waar het in ruimten met mensengroepen vaak snel fout gaat met de CO2 waarden, bleek deze in Brasserie Lookies van goede kwaliteit. Dit terwijl er toch een flinke groep mensen in de betreffende ruimte aanwezig was, een mooi compliment voor Jan.

Na de presentatie van John was het tijd voor de inwendige mens. We werden verrast met een heerlijk concept van ‘sharing diner’. De tafels werden gevuld met planken en schalen met een variatie aan vis, vlees en gegrilde groenten. Afsluitend werd een zeer gevarieerd dessert gepresenteerd. De enthousiast reacties op het eten en de volle buiken spraken voor zich.

De groep was deze avond wat kleiner dan gemiddeld genomen op een Businessclub avond. Echter dit deed niets af aan de sfeer en de goede onderlinge gesprekken. De tijd vloog voorbij en rond 22 uur werd de avond, met een voor ieder positief gevoel, afgesloten.

Gedurende de bijeenkomst waren drie mogelijk nieuwe leden aanwezig. Zij hebben allen een positieve reactie gegeven en voelden zich meer dan welkom. Een compliment voor alle aanwezigen en een goede weerspiegeling van een geslaagde avond.

20ebdaf4 0cb9 4be7 8671 aab0e552866e

BusinessClub Prins Alexander
Dinkel 5 | 3068 HB Rotterdam | T 010 421 46 13 | F 010 421 48 87 | E