De missie van Stichting Meemaken in Miniatuur

De missie van de stichting Meemaken in Miniatuur is om zoveel mogelijk mensen de wereld in miniatuur te laten beleven in meest brede zin, met name kinderen, senioren en minder validen. Wij willen hen laten genieten en hen iets leren door de bijzondere ervaring van model-, maquette- en miniatuurbouw.

Doelstellingen

Genoegen

Laat zieke kinderen en minder validen genieten van miniatuur.
Het aanbieden van miniatuurbelevingen aan kinderen en senioren die door ziekte en/of handicap niet (genoeg) in staat zijn om deze ervaring (makkelijk) te ondergaan. Dit kan variëren van het organiseren van speciale workshops of het brengen van bezoeken aan attracties die deze beleving bieden. Miniworld Rotterdam is één van de partijen waarmee intensief zal worden samengewerkt. Miniworld Rotterdam zal de faciliteiten ter beschikking stellen zonder kosten of tegen kostprijs, afhankelijk van de aard van de doelgroep.

Tentoonstellen en herbestemmen

Regelmatig worden verzamelingen van modellen, maquettes en soms zelfs complete modelbanen aangeboden uit nalatenschappen en/of als giften. Het betreft vaak verzamelingen en opstellingen waar menen een leven lang met passie aan hebben gewerkt. De stichting geeft deze een nieuw leven. Bijvoorbeeld in de vorm van tentoonstellingen in een museale opzet, als speelobjecten in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen en als middel voor educatie, studie en het overdragen van kennis en vaardigheden aan jongere generaties. Ook worden hiermee veilingen georganiseerd voor fondsenwerving. De wens van de schenker/nabestaanden is hierin leidend.

Studie en educatie

De stichting richt zich enerzijds op het verbreden en stimuleren van de belangstelling voor de educatieve waarde van model-, maquette- en miniatuurbouw. Dit wordt over het algemeen onderschat. Het is een krachtig middel voor ervarend leren bij kinderen. Er wordt een beroep gedaan op creativiteit, ruimtelijk inzicht, beeldende vorming, handvaardigheid en technische kennis.

Anderzijds zet de stichting modellen, miniaturen en maquettes in voor het verhogen van het cultuurhistorisch besef in Nederland en het visualiseren van educatieve thema’s. Denk hierbij aan watermanagement, cultureel- en industrieel erfgoed in miniatuur, de wederopbouw, water en haven, transport en logistiek, milieu, duurzaamheid en techniek.

Donateurs

Steunt u de doelstellingen van onze stichting, dan zijn uw donaties van harte welkom. Gezien onze ANBI status zijn er voor u als donateur fiscale voordelen voor uw giften en donaties. Zowel voor particulieren als bedrijven.

 

Bezoek de website: 

Word lid

Nog geen lid van BCPA? Meld u snel aan en vergroot uw netwerk:

Maak kennis

Wilt u kennismaken met BusinessClub Prins Alexander? U kunt een introductiebijeenkomst bijwonen om kennis te maken met de ondernemers!

Digitale zeepkist

 • Wil jij ook jouw resultaat verbeteren?
 • De missie van Stichting Meemaken in Miniatuur
 • Pegasus Events
 • Lievaart Vormgeving & Communicatie
 • Erasmus uitvaart & begeleiding
 • Wil jij ook jouw resultaat verbeteren?

  Ga dan eens een vrijblijvend gesprek met mij aan. Dan kijken wij samen naar wat je nodig hebt om tot het beste resultaat te komen, voor jou én jouw organisatie.

  Mensen bereid zijn te veranderen als zij daarvan de noodzaak inzien. En mensen hebben het vermogen om te bereiken wat zij echt willen bereiken. Ook jij.

  Lees meer

 • De missie van Stichting Meemaken in Miniatuur

  De missie van de stichting Meemaken in Miniatuur is om zoveel mogelijk mensen de wereld in miniatuur te laten beleven in meest brede zin, met name kinderen, senioren en minder validen. Wij willen hen laten genieten en hen iets leren door de bijzondere ervaring van model-, maquette- en miniatuurbouw.

  Lees meer

 • Pegasus Events

  Pegasus Events is een evenementen bureau dat gespecialiseerd is in het organiseren van bedrijfsuitjes waarbij water en de stad centraal staan. Pegasus Events biedt verrassende en vernieuwende bedrijfsevents aan, (zowel in Rotterdam als daarbuiten), die bijdragen aan het verbeteren en behouden van een goede sfeer tussen medewerkers onderling en tussen u en uw klanten.

  Lees meer

 • Lievaart Vormgeving & Communicatie

  Lievaart Vormgeving & Communicatie is een full-service reclamebureau met een enthousiast team. In onze studio zijn wij dagelijks bezig met alle facetten van marketingcommunicatie in welke vorm dan ook. Lievaart Vormgeving & Communicatie is een bureau dat creatief met u meedenkt! U kunt bij ons terecht voor: Logo ontwerp, ontwerp huisstijl, illustraties, fotografie, brochures, flyers, catalogi, handelsdrukwerk, opmaak... 

  Lees meer

 • Erasmus uitvaart & begeleiding

  Erasmus uitvaart & begeleiding. Wanneer iemand in uw naaste omgeving komt te overlijden moet er in korte tijd veel geregeld worden. Ik help u graag bij het samen vormgeven van het afscheid met suggesties en professioneel advies.

  Lees meer

Nieuwe leden

Laatste nieuws

 • Een gastronomische oktober bijeenkomst bij Brasserie Lookies
 • Eindelijk... we zijn weer fysiek bij elkaar geweest!
 • Wereldprimeur in Rotterdam!
 • Groot succes inspiratie webinar - Special guest professor dr. ir. Jan Rotmans
 • Wij waren voor het eerst te gast in de lunchroom van de Leliezorggroep

BusinessClub Prins Alexander
Dinkel 5 | 3068 HB Rotterdam | T 010 421 46 13 | F 010 421 48 87 | E